Huis aanbieden als belegging

Eenvoudig en snel je huis onder de aandacht brengen bij diverse investeerders die continu op zoek zijn naar huizen als belegging. Enerzijds om op te knappen en weer te verkopen of soms juist om te verhuren.

Aanbieden aan beleggers

Binnen 3 werkdagen een reactie van 1 of meer investeerders, geheel vrijblijvend.


Huis Indienen

Geheel vrijblijvend je woning indienen om deze onder de aandacht te brengen bij beleggers, om een voorstel te ontvangen.

Beleggers berekenen

Investeerders aangesloten bij ons netwerk (klein & groot) ontvangen de ingediende aanvragen en kunnen hierop reageren.

Ontvang een voorstel

Dit voorstel is gebaseerd op de informatie verkregen. Vaak kan een investeerder snel kopen zonder voorbehoud van financiering.

Veel gestelde vragen

Het is prettig om al op een vroeg stadium te weten hoeveel je kunt lenen. Dit om te bepalen in welke prijsklasse je naar jouw nieuwe droomwoning kan gaan zoeken

Met name voor woningen in een prijsklasse voor starters en gewilde locaties is het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Als je al meer weet over je hypotheek en wat je kunt bieden geeft dit je een betere positie als koper. Vraag hier een vrijblijvend hypotheekgesprek aan om meer te weten over wat je kunt lenen.

In sommige gevallen is een bouwtechnische keuring verplicht. Dit kan soms het geval zijn bij een hypotheek met NHG. Buiten deze situatie is het meestal niet een verplichting, maar kan het wel verstandig zijn. Een bouwtechnische keuring zorgt ervoor dat je als koper sterker staat, zo krijg je van de keurder informatie over de staat van de woning en welke directe kosten er zijn en welke er aan zitten te komen. Een bouwtechnische keuring kan je ook als voorbehoud opnemen in de koopovereenkomst. 

Een bankgarantie heeft te maken met een garantie die je bij het aanschaffen van een nieuwe woning moet storten op rekening van de notaris, een waarborgsom. Deze is veelal 10% van de koopprijs en moet gestort worden vaak na het ondertekenen van de koopovereenkomst. Dit dient als extra zekerheid voor de verkoper dat je de woning daadwerkelijk gaat afnemen. Doe je dit uiteindelijk niet, wordt de garantie uitbetaald aan de verkoper.

Je kunt dit bedrag van je eigen vermogen voldoen, of het in orde maken met een bankgarantie. In dit geval geeft de bank een verklaring dat deze het garantiebedrag voldoet indien jij niet aan je verplichting voldoet om de woning af te nemen. De bank vraagt hier een vergoeding voor, in de regel 1 procent van het garantie bedrag. Let op als de bank dit bedrag uiteindelijk dient te voldoen, blijft dit voor jou als koper een schuld aan de bank.

Heb je nog meer vragen over een bankgarantie? Stuur ons een bericht

Bij het kopen van een huis ga je als koper veelal een hypotheek lening aan om je woning te kunnen kopen. Vaak gecombineerd met een gedeelte eigen spaargeld. Om een goed idee te hebben van wat je kunt lenen, kun je hier eenvoudig een bericht achter laten om een kort en vrijblijvend gesprek te hebben voor een indicatie. Om een concrete berekening te hebben kan de hypotheekspecialist je om meer informatie vragen. 

Allereerst top als je een bod krijgt op je huis. Maar het kan zijn dat je hier als verkoper niet direct iets mee wilt doen. Dit kan, het is niet verplicht om als verkoper te reageren op een bod van een geïnteresseerde. Je kunt gewoon met andere biedingen aan de slag. Weet wel dat de bieder het bod weer kan intrekken en vaak wordt er een looptijd met het bod meegegeven. 

Een energielabel geeft informatie over een huis inzake de energiezuinigheid. Ook geeft het meer inzicht in welke verbeteringen mogelijk zijn. Vanaf 1 januari 2021 vraag je een energielabel aan via een energieadviseur. De energieadviseur (inspecteur) komt langs en keurt de woning. 

Hierbij kijkt de expert naar:

 • afmetingen;
 • wat voor energie installaties je hebt;
 • en wat voor isolatie er al is.

Aan de hand hiervan wordt het energielabel opgesteld en worden de verbetermogelijkheden opgenomen. Heb je een energielabel nodig? Plan hier eenvoudig een afspraak.

Je wilt gaan bieden op je droomwoning, maar waar begin je?

 1. Bepaal het maximale bedrag wat je wilt gaan bieden
 2. Kies je aanpak
 3. Stel je voorbehouden vast
 4. Bepaal je aanvang bod

Het maximale bedrag wat je wilt bieden

Om ervoor te zorgen dat je je niet laat meeslepen bij het bieden kan het verstandig zijn om een duidelijk maximaal budget voor jezelf vast te stellen. Ook wil je niet meer bieden dan je kunt waarmaken. Weten wat je maximaal kunt bieden? Vraag vrijblijvende informatie op voor je maximale hypotheek.

Kies je aanpak

Als je dan een maximum hebt bepaald kan je gaan bieden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om direct een vast bod te doen. Anderzijds kan je ervoor kiezen om een start bod te doen en te zien hoe de verkopende partij daarop reageert. Deze kan het bod afwijzen, accepteren of een tegenbod doen.

Wil je toch hulp bij het bieden en kopen van je toekomstige woning? Bekijk dan het overzicht van makelaarskantoren.

Stel je voorbehouden vast

Je kunt een bod doen met enkele voorbehouden, zoals:

 1. Voorbehoud van financiering
 2. Voorbehoud van bouwtechnische keuring
 3. Levering vrij van huur en andere gebruiksrechten
 4. Een deadline van geldigheid van je bod
 5. Schoonmaak van het huis
 6. Verkoop van je eigen huis (mits van toepassing)

Bepaal je openingsbod

Het bepalen van je start bod kan je doen aan de hand van de vraagprijs en je eigen budget. Daarnaast kan je meer informatie verzamelen over de waarde van een huis om zo een gerichter bod te doen.

Dit kan je doen met o.a.:

 1. Een gerichte kosteloze online waarde bepaling van een professional
 2. Met een specialistisch geautomiseerd woning waarde rapport aan de hand van zo veel mogelijk online beschikbare data
 3. Informatie uit het kadaster, waar o.a. huis transactie prijzen zijn geregistreerd

Compare listings

Compare